Regionens life science: rena vilda västern

Någon filmproducent som har ett skriande behov av 160 statister utklädda till cowboys? I så fall är det läge att skynda till Kulturkajen Docken i yttre Østerbro, Köpenhamn. Där pågår i dag årets BiotechBuildersmöte. Kanske Danmarks största nätverksträff – definitivt den mest omtalade. Varje år samlas folk från bioteknikbranschen, hög som låg, för att ge sig hän åt mingel och föredrag i en annorlunda kostym. Bokstavligt talat.

Mötets form är alltid hemlig tills deltagarna anländer. I år är temat ”Wheeling and Dealing”, med Vilda Västern-utstyrslar, tipi-konstruktion, bågskyttestrid och övningar i förhandlingsteknik.

Till årets BiotechBuilder utsågs Arvid Hundal, ledande affärsutvecklare vid Nasdaq-noterade Glostrupsföretaget Zealand Pharma. I juni slöt bolaget ett utvecklingsavtal värt 376 miljoner euro med läkemedelsjätten Boehringer Ingelheim, kring behandling av fetma och typ II-diabetes. I juryns motivering beskrivs Hundal som mycket driven och hårt arbetande, med potential att bli nästa generations ledare inom bioteknikbranschen. Hon har en bakgrund i bland annat 7TM Pharma och AstraZeneca.

Bland tidigare mottagare av utmärkelsen finns Evolvas VD Neil Goldsmith, CellaVisions VD Yvonne Mårtensson och numera avlidne Malmöprofilen Nils Stormby.

BiotechBuilders Öresundsmöte, som i år hålls för nionde gången, har med tiden fått efterföljare i Stockholm och Minneapolis. Nästa år planeras även ett möte i Barcelona./Lisa Kirsebom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: