Reac Fuels patent säljs till USA

I samma veva som han dragit igång batteribolaget Bluefire avslutade Anders Carlius försäljningen av resterna efter Lundabaserade Reac Fuel. Köparen är amerikanska Renmatix, verksamt inom biokemibranchen.

Lundabaserade Reac Fuel bildades 2006 och arbetade med utvinna ligning och socker ur cellulosa, vilket sedan kunde omvandlas till drivmedel. Efter närmare 100 satsade miljoner och investerare som BP och Vantage Point i ryggen tvingades dock bolaget till konkurs i somras efter att ett projekt med en börsnoterad miljardkoncern slutade i oenigheter.

Sedan dess har vd:n Anders Carlius förhandlat med en handfull utländska bolag som varit intresserade av att köpa ut tekniken. Valet föll på Rematix, utnämnd till årets energipionär av analysbolaget Bloomberg New Energy Finance och vars verksamhet är nästintill identisk med Reac Fuels. Bolaget har huvudkontor i Philadelphia.

Som Rapidus tidigare rapporterat är Anders Carlius numera verksam som vd för batteribolaget Bluefire. Bakom projektet står Spence Jackson, grundare av före detta Nasdaq-noterade mjukvarubolaget SigmaTel. /Izabella Rosengren

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: