Rapidus önskar dig en skön sommar!

Erik Olausson_litenSommarsolen steker asfalten utanför Rapidusredaktionen och vi gör nu en kortare paus i vår ordinarie utgivning.

I backspegeln har det varit en intensiv vår där emissionerna och affärerna duggat allt tätare. Hittills i år har vi bland annat rapporterat om miljonregnet över Sol Voltaics, som fått in saudiska investerare, Alligator Bioscience, som fått de första 330 miljonerna från licensavtalet med Johnson & Johnson samt Oatly, som fått ett rejält tillskott från bland andra Pågen och Industrifonden för att bygga ut sin fabrik i Landskrona.

Våren har även präglats av en rad större och mindre förvärv. Från Perstorp-ägaren PAI Partners köp av Atos Medical och miljardföretaget Safegate i Malmö till Ebays förvärv av Expertmaker och Axis uppköp av Cognimatics.

Slutligen har Lund fått miljardanläggningen Max IV på plats – åtminstone symboliskt invigd av Stefan Löfven och kungen. Hittills har Rapidus skrivit över 150 artiklar och analyser om Max IV. Det kommer bli många flera framöver då vi bevakar den spännande utvecklingen på Brunnshögsområdet i nordöstra Lund, liksom resten av Öresundsregionens högteknologiska och innovativa näringsliv.

Vi är tillbaka igen i början av augusti. Tills dess önskar vi dig som Rapidusprenumerant en riktigt skön sommar!

/Erik Olausson,
chefredaktör och ansvarig utgivare

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: