Puma satsar 300 miljoner i Hbg

Imorgon, torsdag, tas första spadtaget till Puma Nordics nya lager- och logistikcentrum på Bergaområdet i Helsingborg. Satsningen väntas bli en förebild inom den internationella klädkoncernen.

Puma och koncernsyskonen Tretorn och Puma Cobra Golf har växt ur sina lokaler och har beslutat om att bygga ut med närmare 10 000 kvadratmeter lager, rapporterar nyhetsbyrån Nytt från Öresund.

Fastighetsägaren Briggen står för byggandet av själva lagret, en investering värd 72 miljoner kronor, och Puma för innanmätet, ett automatiserat lagerhanteringssystem för 300 miljoner kronor. De nya lokalerna byggs ihop med de gamla, som sedan tidigare inrymmer lager och Pumas Nordenkontor.

När det nya lagret står klart i slutet av 2014 kommer lagerverksamhet från bland annat Danmark att flyttas dit, och om inget oförutsett inträffar blir Helsingborgslagret förebild när 23 Pumalager i Europa ska centraliseras till sju.

– Det är spännande att Puma valt oss som pilotprojekt för Europa, dessutom är det bra för Helsingborg. Hade man inte fått till det här, hade lagret och därmed jobb kanske flyttats till Tyskland, säger Puma Nordics vd Peter Bedsted till Nytt från Öresund.

Puma flyttade in på Bergaområdet 2001, och har sedan dess växt från cirka 100 till 160 anställda. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: