ProstaLund blir ProstaStockholm? Halva bolaget flyttar norrut

(Rapidus beklagar att denna artikel endast finns tillgänglig på svenska.)

Medicinteknikbolaget ProstaLund flyttar ledningen och all sin kommersiella och finansiella verksamhet till Stockholm-Uppsalaområdet. Skälet är framför allt behovet av nyrekryteringar för marknadsföringen. Ledningen har kommit fram till att de rekryteringarna inte kan göras i Skåne.

-- För de här nyckelfunktionerna har vi det största urvalet av folk i Stockholmsområdet och där har vi i ledningen vårt huvudsakliga kontaktnät, säger ProstaLunds VD Ulf Rosén som tillträdde i somras.

Det handlar bland annat om en internationell sälj- och marknadsdirektör, en produktchef, en medicinsk rådgivare och en person med ansvar för affärsutveckling och marknadsanalys. Hittills har marknadsföringen i ProstaLund varit VD:s jobb.

-- Även om jag själv har marknadsbakgrund snarare än teknisk så är det här en nyckelroll för bolagets framgång, och det behövs en person som har det som enda ansvar, säger Ulf Rosén.

De medarbetare vilkas uppgifter flyttas till Stockholm kommer att erbjudas att följa med. I de fall medarbetarna inte vill eller kan, rekryteras nya på plats. Kvar i Lund blir den personal som arbetar med teknisk utveckling, myndighetskontakter, kvalitetsutveckling och logistik. All administration och ekonomi kommer att flyttas. ProstaLund som har omkring 20 anställda i Sverige delas därmed på mitten. Flytten sker kring årsskiftet och man letar nu efter lämpliga lokaler i norra Stockholm eller södra Uppsala.

ProstaLund har utvecklat en metod för att med mikrovågor behandla godartad prostataförstoring. Omkring 15 anställda finns utomlands, i Tyskland och USA. ProstaLund omsatte 25,5 miljoner kronor och visade en förlust på drygt 40 miljoner under 2005. Bolagets aktie handlas på Alternativa Aktiemarknaden.

Av Lisa Kirsebom

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: