Probi stormar fram

Lundabolaget Probi ökar både omsättning och vinst ordentligt under tredje kvartalet. I rapporten, som släpptes på torsdagsmorgonen, redovisar bolaget en omsättning på 52 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 37 miljoner samma kvartal 2014. Rörelseresultatet steg samtidigt från 9 till drygt 16 miljoner kronor.

Probi utvecklar livsmedel och kosttillskott baserade på probiotiska bakteriestammar. Rensat för valutaeffekter har bolaget hittills i år omsatt 155 miljoner kronor, 62 procent mer än januari-september 2014. Som Rapidus rapporterade häromdagen har bolaget just slutit avtal med Sydkoreas största mejeriföretag, Seoul Milk, som ska lansera en mjölkprodukt med en av Probis bakteriestammar i slutet av året. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: