Premiär med mersmak

Spänningen i luften är påtaglig när torsdagskvällens mingel drar igång i hotell Savoys påkostade salar. Det är dags för premiär för Speed Pitching, där lokala entreprenörer får pitcha sina idéer för riskkapitalister och publik.

Medelåldern är ganska låg och den givna frågan bland minglarna är: "Känner du någon som ska pitcha?". När det blir dags att presentera vilka tio entreprenörer som gått vidare till nästa omgång – att få träffa investerarna – märks det att publiken är engagerad. Och bättre ska det bli.

När det är dags för de fem finalisterna att presentera sig själva och sin idé på scen är hela publiken engagerad. Vissa är mer nervösa, andra mindre och till slut bryter jublet ut då Fredrik Hörte från Malmöbolaget Saplo, som utvecklar ett verktyg för textförståelse på internet, röstats fram som vinnare.

Kvällen är rolig och ligger rätt i tiden då tv-program som Draknästet drar tittare. Om man bara lyckas hålla tidsplanen lite bättre kommer Speed Pitching säkert att bli ett både omtyckt och välbesökt arrangemang. /AP

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: