Platsbaserade musiklistor vidare i Venture Cup

Tunaspot är ett av bidragen som går vidare i affärsplanstävlingen Venture Cup Syd, som i kväll höll prisceremoni för det första delmomentet. Tunaspot är en platsbaserad musiktjänst där användare skapar spellistor som kan släppas på olika ställen och sedan plockas upp av andra för att därefter spelas upp på musiktjänster som Spotify och Soundcloud.

Av totalt 194 inlämnade affärsidéer blev tjugo nominerade – och nu går tio av dem vidare. Förutom Tunaspot går även SpeximO, GeoSignage, MyBase, Kontxtr, Coffee Boost, My Customers, Nattaro Labs, SolarFlex, och Invivo Play vidare till nästa delmoment, som innebär utveckling av affärsplanerna och sedan en regionfinal i maj nästa år. Alla tio bidrag fick dessutom 10.000 kronor vardera i kvällens prisutdelning på Malmö högskola.

– Det har kommit in en massa intressanta affärsidéer, lågkonjunkturen till trots - eller kanske tack vare den, säger Marie-Louise Lövgren, regionchef för Venture Cup Syd. /Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: