Petad Anoto-VD ny ordförande för Lifeassays

Anders Norling, som i somras lyftes bort från VD-posten av Anotos nya styrelse, tar över ordförandeklubban i börsnoterade medicinteknikbolaget Lifeassays på den extra bolagsstämman 3 november. Åtminstone om valberedningen får som den vill.

Anders Norling tar över efter Arne Jakobsson, som dock blir kvar i styrelsen. LifeAssays utvecklar och säljer ett diagnoshjälpmedel främst avsedd för vårdcentraler. Utrustningen används för blodanalys och mäter bland annat mängden C-reaktivt protein i blodet, vilket är en vanlig indikation på inflammation eller infektion.

Tekniskt sett är det alltså en bra bit från Anotos digitala pennor. Men liksom Anoto har LifeAssays haft en tuff uppförsbacke till marknaden. Trots ett antal order till veterinärmedicinska kliniker runt om i Europa låter inkomsterna än så länge vänta på sig. 2009 slutade resultatet på 9,3 miljoner i förlust. För att täcka hålet i kassan plockade bolaget nyligen in fem miljoner kronor från finansmannen Sten K Johnsson, som därmed blivit ägare till knappt 17 procent av bolaget. Sten K Johnsson har även lovat garantera en ytterligare en nyemission på tio miljoner kronor inom den närmaste framtiden. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: