Pengabrist för Bella Center

Bygget av Bella Sky Comwell Hotel i Ørestad har blivit dyrare än beräknat. Nu krävs ytterligare 100-200 miljoner danska kronor för att färdigställa hotellet.

Källor till Jyllands-Posten uppger att Bella Centers styrelse hoppas på att hitta en finansiell lösning inom ett par veckor, men styrelseordförande Søren Johansen vill inte diskutera situationen.

– Det går någorlunda som förväntat, men det stämmer att hotellet har blivit något försinkat och lite dyrare, säger han till Jyllands-Posten.

Den nuvarande ägarkretsen verkar dock ha svårt att skaka fram det nödvändiga kapitalet och styrelsen har därför fört diskussioner om en investering med bland andra AP Pension. Hotellet i Bella Center ska bli Nordens största med 800 rum. Projektet har en totalbudget på 1,3 miljarder danska kronor. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: