Peab tar över Inspi

Peab köper projektet Inspi Health Campus i Malmö. Till vintern börjar bygget, till en kostnad på en halv miljard. Det rapporterar nyhetsbyrån Nytt från Öresund.

Visionen är en 20.000 kvadratmeter stor fastighet invid Medeon, inriktad på förebyggande hälsovård, forskning, klinisk verksamhet och hotell. Detaljplanen för området fastställdes 2009.

70 procent av ytorna är uthyrda. Bland gästerna finns apotekskedjan Doc Morris, en privat ögonklinik och hotellet Revhaken.

Idén presenterades av Malmö stad 2007. Sedan dess har den utvecklats inom ramen för Det Medicinska Malmö, ett samarbete mellan kommunen, Malmö högskola, Skånes universitetssjukhus, Lunds universitet och forskningsparken Medeon. Planen är att successivt bygga ihop Medeon och sjukhusområdet kring Södervärn till en gemensam stadsdel med hälsorelaterad verksamhet.

Hur mycket Peab betalar för projektet är hemligt. Bolagets grundare och storägare Mats Paulsson står via en privat stiftelse också bakom Medicon Village i AstraZenecas gamla lokaler i Lund. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: