Ordförande lämnar Pharmalundensis

Det fortsätter att blåsa friskt kring läkemedelsbolaget PharmaLundenis på Medicon Vilage. På bolagets hemsida ligger fortfarande vd Staffan Skogvalls starkt polemiska texter uppe och i går valde styrelseordförande Erik Lunell att verkställa sitt hot och lämna bolagets styrelse.

I tisdag berättade Rapidus att PharmaLundesis ordförande hade ställt ultimatum att texterna som rör AstraZeneca och Leif Johansson skulle vara borta från hemsidan innan fredagen, annars skulle han begära utträde från styrelsen. Enligt tidningen Affärsvärlden har Lunell skickat ett brev till Aktietorget där han meddelar att han redan nu lämnar sin position som ordförande.

Styrelseledamot Jonas Erjefält är fåordig när Rapidus når honom på fredagsmorgonen.

– Jag är nyss hemkommen från en Kinaresa och har en del att uppdatera mig på. Men det lutar mot att jag och även Ingmar Karlsson sitter kvar i styrelsen. Men vi måste ta fram en policy hur vi ska sköta kommunikationen framöver, säger Jonas Erjefält. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: