OncoPulse och Resqu till nobel final

Personerna bakom de två Lundaföretagen Colloidal Resource och Resqu har gått vidare till finalen för SKAPA-priset. Priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel och delas ut på Tekniska Mässan i Stockholm i mitten av oktober.

Som länsfinalister är de redan garanterade 20.000 kr. Totalvinnaren får ytterligare 500.000 kronor.

Colloidal Resource AB är mest kända genom projektet OncoPulse, som diagnostiserar bröstcancer. Bakom projektet står Anna Stenstam, Karin Bryskhe och Daniel Topgaard.

Resqu:s teknik tvingar alla påslagna mobiltelefoner inom 200 meters radie att börja sända och med hjälp av en pejlantenn kan lavinoffer lokaliseras. Enligt bolaget har nio av tio skidåkare idag en påslagen mobil med sig i backen. Grundare är bland andra Fredrik Tufvesson, lektor vid institutionen för elektro- och informationsteknik vid LTH.   /AF

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: