…och testlanserar sin huvudprodukt

Vid en testlansering på Medeon ska Innovosens visa upp sin huvudprodukt Smash, som mäter glukos och ett antal andra ämnen som utsöndras av kroppen i svetten. Smash ska bland annat hjälpa diabetiker att leva sunt, säger bolagets vd och grundare Sirisha Adimatyam.

– Idén bakom Smash kommer från vår erfarenhet av typ 2-diabetes. Vi såg ett behov av tillgängliga och personliga verktyg för hantering av hälsa, välbefinnande och tidig diabetes. Nu vet vi att Smash kan hjälpa ännu fler. Den 21 juni gör vi en pilotlansering av Smash i Malmö och vi söker partner för testlanseringar i Europa och USA, säger Sirisha Adimatyam.

Smash är en förkortning av Sweat Metabolite Analysis for Sports and Health, och är en liten enhet som klistras fast på huden. Främsta målgrupperna är idrottsutövare och forskare av biomarkörer. Smash utvecklas av bolagets team med runt 15 personer placerade i Indien och USA. Huvudkontoret finns hos Medeons inkubator.

Elisabet Ottosson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: