…och får Massivegrundaren som delägare

Cross Reality har även fått in en ny rådgivare och delägare i form av Massives grundare Martin Walfisz – som tidigare inte gjort någon hemlighet av hur skeptisk han varit till VR-spel.

– Generellt har jag varit en VR-skeptiker, tekniken har misslyckats alla gånger man försökt sig på den men nu tror jag att det kan vara på gång. Hårdvaran har blivit mer plug and play i stället för att strula varje gång man ska starta den, men om det tar tre eller åtta år för marknaden att explodera vet jag inte, säger Martin Walfisz som i dag är senior partner på Nordisk Games.

Som rådgivare till Cross Reality ska han vara delaktig som bollplank när det gäller övergripande speldesign, hitta rätt affärsmodeller och ta hjälp av sitt nätverk för att attrahera andra till företaget.

– Det speciella med affären är VR för upplevelsecentrum, det blir ett sätt för de flesta som inte har VR hemma att prova på det. Buzzen har ju funnits i många år, men nu är tekniken till sist bra nog och det är spännande att jobba med människor som gjort sina resor utanför spelbranschen. Precis som med mobilspel kommer man upptäcka att det inte bara går att översätta hur konsolspel fungerar, säger Martin Walfisz.

Martin Walfisz var en av gästerna i RapidusTV:s panelsamtal om framtiden för Skånes spelutveckling. Se inslaget här.

Niclas Lindstrand

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: