Oatly blev Entrepreneur of the year i södra Sverige

Som Rapidus rapporterade tidigare i dag var Malmöbolagen Oatly och Hypergene nominerade till revisionsjätten EY:s tävling Entrepreneur of the year för södra Sverige. Båda bolagen gick hem med priser på tisdagskvällen. Hypgergenes vd Per Hidenius utsågs till årets manliga stjärnskott medan Rickard Öste, professor i livsmedelskemi vid Lunds universitet och medgrundare till havredryckstillverkaren Oatly, fick huvudpriset och chansen att tävla i riksfinalen i januari. Rickard Öste konstaterade på scen att bolaget kämpat på länge och först de senaste åren fått riktig fart, sedan Toni Petersson kommit in som vd.

- Vi letade aktivt efter en vd som inte var från livsmedelsbranschen. Det är marknadsföringen som gett den hockeyklubba-tillväxt vi visste att produkten hade potential till, sa han till de cirka 240 personer som samlats på Malmö Live.

I publiken syntes tidigare vinnare som Beepsends vd Elisabeth Brevenson och Axis grundare Martin Gren. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: