Nya värvningar på Anima och McNeil

Teknikbolaget Anima i Malmö har värvat Linda Malmgren som kommunikationschef. Hon har i dag en motsvarande roll på klusterorganisationen Mobile Heights, en post hon lämnar under våren. Mobile Heights har inlett rekryteringen av hennes ersättare. Anima är grundat av en grupp tidigare Sony Mobile-chefer och utvecklar teknik inom wearables, alltså elektronik man bär på kroppen. Inräknat konsulter sysselsätter Anima i dag närmare 60 personer.

Johnson & Johnson-ägda McNeil har värvat Henrik Scheutz som ny HR-chef för verksamheten i Helsingborg. Han har ett förflutet från liknande positioner på bland annat AstraZeneca och Reuters. Närmast kommer han från en central HR-post på Ikeas svenska produktionsbolag. McNeil omsätter runt 1,2 miljarder kronor och sysselsätter närmare 700 personer i Helsingborg, inräknat visstidsanställda. Verksamheten är inriktad på utveckling och produktion av nikotintuggummi och andra produkter för rökavvänjning.

Rapidus

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: