Ny vd på Procordia

Patrik Andersson är ny vd för livsmedelsföretaget Procordia Food i Eslöv, med varumärken som Felix, Önos, Bob och RisiFrutti. Han ersätter Mikael Aru som lämnar tjänsten efter tio år.

Kristianstadsfödde Patrik Andersson var tills i våras chef för norska livsmedelskoncernen Rieber & Søn, som bland annat äger varumärket Frödinge. Nyligen köpte Procordias ägare Orkla, noterat på Olsobörsen, upp 90 procent av Rieber & Søn.

Patrik Andersson har tidigare arbetat på Unilever och Wasa/Barilla. Han börjar på Procordia i oktober och tar över som vd i januari. I uppdraget ligger fokus på innovation och tillväxt.

Procordia Food omsätter i dag 3,3 miljarder kronor och har 1.000 anställda. Mikael Aru går vidare för att arbeta med affärsutveckling inom Orkla. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: