Ny ordförande till PharmaLundensis

För två veckor sedan avgick Erik Lunell, ordförande för PharmaLundesis på Medicon Village i Lund. Avhoppet skedde efter att grundaren och storägaren Staffan Skogvall gått till frontalangrepp mot AstraZeneca och bland annat kallat AstraZenecas ordförande Leif Johansson "en pamp som svävar högt i skyn". Nu har det Aktietorgsnoterade forskningsbolaget vaskat fram en ny ordförande.

Staffan Skogvalls svada fick stort genomslag i svensk ekonomipress och tog enligt Erik Lunell stryrelsen på sängen. För Rapidus beskrev han Staffan Skogvall som en "tigermamma som försvarar sitt bo". Nu får bolaget en ny tigerdomptör i styrelsen då Linus Sjödahl tar ordförandeklubban. Linus Sjödahl undervisar i redovisning och ekonomistyrning vid Högskolan i Halmstad och har även agerat redovisningskonsult till PharmaLundensis.

PharmaLundensis utvecklar läkemedel mot kronisk trötthet och lungsjukdomen KOL. Så sent som i oktober tog bolaget in drygt nio miljoner kronor i en övertecknad nyemission. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: