Nuevolution noteras i Sverige – tar in 225 miljoner

Danska läkemedelsbolaget Nuevolution är på väg att noteras på Stockholmsbörsens First North-lista, skriver bolaget i ett pressmeddelande. I samband med listningen siktar bolaget på att plocka in 225 miljoner kronor i riskkapital. 96 miljoner är redan garanterade av externa investerare och ägarskaran, som inkluderar Sunstone Capital, Industrifonden och SEB Venture Capital.

Köpenhamnsbaserade Nuevolution har en patenterad screeningteknik för att välja ut lämpliga substanser för utveckling av framtida läkemedel, som enligt företaget är så snabb och specifik att tiotusen gånger fler substanser kan testas än med jämförbara tekniker. Bolaget har ett antal licensaffärer för läkemedelskandidater, bland annat med Merck. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: