Nalle Puh och Barbie inledde Gulddagen

Det var glest i minglet vid inledningen av Malmö Stads näringslivsdag, Gulddagen. Men när klockan ringde och programmet satte igång, fylldes två tredjedelar av platserna i teatern på Slagthuset i Malmö.

Dagens moderator Trine Grönlund lockade till många skratt när hon inledde med en dockteater för att sammanfatta Gulddagens program. Talarna och panelmedlemmarna presenterades kort genom sina figurer i form av Barbiedockor, Nalle Puh och andra kändisar.

Temat för dagen var mångfald och Tillväxtverket berättade om projektet Företagare med utländsk bakgrund. Knastertorrt, men givetvis nyttig information om hur verket arbetar för att främja mångfald bland företagen i Sverige.

I paneldiskussionerna under dagen fanns bland andra Yacir Persson-Chelbat, grundare av nätverket Mångkulturella Sverige, Maya Mutsson, grundare av Oyra Rekrytering och Mångfaldsutveckling, Mikael Petersson från Folksam och Ljubo Mrnjavac, på Rosengård Invest.

Yacir Persson-Chelbats uttalande om att när vi kan stryka alla specialord vi skapat för att sätta namn och ord på hur vi vill ha det på arbetsplatser och i näringslivet – då är vi framme vid målet, är en av de saker som etsade sig fast. Frågan är bara hur lång tid det tar tills vi inte längre behöver skriva mångfald och etnisk bakgrund i verksamhetsplaner eller anställningsannonser. /W-K.S

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: