Motigt kvartal för Enzymatica

Lundabolaget Enzymaticas omsättning ökade visserligen marginellt under det tredje kvartalet jämfört med samma period förra året, till 6,8 miljoner kronor. Men rörelseresultatet sjönk i gengäld rejält till -9,9 miljoner kronor. Ledningen förklarar den svaga utvecklingen med att förkylningssäsongen kom igång senare än vanligt i år.

Enzymatica tillverkar ett förkylningspreparat baserat på proteiner från djuphavstorsk som säljs på apotek i Sverige, Danmark, Norge och Storbritannien. Omsättningen hittills i år har ökat till 17 miljoner kronor, jämfört med 10 miljoner under samma period 2014. Men även förlusterna ökar och ledningen skriver i kvartalsrapporten att likviditeten är ansträngd. I oktober tog bolaget därför ett lån från en privat investerare. Enzymatica har i dag 17 anställda. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: