Momondo-duo bakom ny app för urbana fordon

Det danska uppstartsbolaget Cogo har lanserar en app med samma namn som samlar information om delade bilar, mopeder, elscootrar och cyklar i urbana miljöer. Användarna kan se tillgänglighet och jämföra priser mellan de olika alternativen och operatörerna.

– När scooterbolagen började ploppa upp till höger och vänster hade jag sju appar för att ta mig runt i Köpenhamn. Det var en allmänt dålig användarupplevelse och jag hittade ingen app som samlade allt. Därför skapade vi en tjänst som gör att man slipper öppna en massa olika appar varje gång man ska ta sig någonstans, säger medgrundaren Robin Eriksson.

Fokus ligger på miljövänliga färdmedel så samtliga fordon är eldrivna eller manuella. Än så länge kan man inte boka direkt i Cogo-appen, utan man slussas vidare till vald operatör. Tjänsten är dock fortfarande i sin linda och planen är att vidareutveckla den efter hand.

Än så länge finns appen finns på svenska, danska och engelska till både iPhone och Android. Den täcker i dag sammanlagt över 140 operatörer i 400 städer världen över.

– Vi lanserade i juli och den har spridits väldigt fort, hittills har den använts i 200 städer i 40 länder. Vi fokuserar på Sverige och Danmark och majoriteten av våra användare är här, men vi kan redan se den globala potentialen, säger Robin Eriksson.

Bolaget Cogo är baserat i Köpenhamn och grundades av två Momondo-veteraner. Robin Eriksson var regionchef med ansvar över tillväxten i Norden, DACH-regionen och alla engelskspråkiga marknader. Senast var han marknadschef hos elbilstillverkaren Uniti, en tjänst han lämnade för en månad sedan. Hans medgrundare Bibi Blomqvist var bland annat försäljningschef på Momondo med ansvar över alla kommersiella partnerskap. Hittills har duon själva finansierat Cogo.

Emiliano Strauss

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: