Mobil mötesmåndag med Mincmingel

Det kommer allt fler positionsbaserade tjänster till mobilen. Det var tydligt när organisationen MobileMonday hade möte på Malmöinkubatorn Minc.

Mötet var MobileMondays första samskandinaviska arrangemang. Systerorganisationerna från både Oslo och Köpenhamn var samlade för att lyssna på föredrag om de senaste mobiltrenderna.

Bent Flyen från norska Trafikanten visade upp hur GPS i mobilen kan göra det lättare och snabbare att utnyttja kollektivtrafik i Oslo. Problemet som uppstår i tunnlar och på ställen utan GPS-täckning löser Trafikanten genom att utnyttja andra typer av basstationer.

Madanmohan Rao, forskningschef på MobileMonday Oy, berättade om en tjänst som kan hjälpa taxikunder i Indien att inte bli skinnade. Med hjälp av mobilen går det att få uppgifter för hur mycket taxiresan borde kosta, vilket är till stor hjälp – särskilt när taxichaufförens taxameter är ”trasig”.
Mobile Monday
Gårdagens paneldiskussion på MobileMonday i Malmö.    /AF 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: