MKB testar solceller

Kommunala MKB genomför tillsammans med E.on ett pilotprojekt om solenergi, på sitt första hus i Hyllie. Fastigheten har försetts med solceller, och när elproduktionen är på topp kan överskottet matas ut på elnätet.

Effektmässigt kommer solpanelerna kunna ge cirka 18.000 kilowattimmar på ett år, vilket motsvarar en tredjedel av förbrukningen i fastigheten, hushållselen exkluderad. Det rapporterar Nytt från Öresund på måndagen.

Testhuset är en del av projektet ”Smarta nät för ett hållbart energisystem i Hyllie” som är ett samarbete mellan Malmö stad, E.on och VA Syd, med det gemensamma målet att energiförbrukningen i Hyllie ska bestå av 100 procent förnybar eller återvunnen energi till år 2020.

Inflyttningen i huset börjar i april, i den första etappen som innehåller 21 lägenheter. Vid fastigheten kommer det även att finnas två laddstolpar för elbilar. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: