Miljardbud på Dagon

Fastighetsbolaget Klövern har lagt ett bud på Malmöbaserade konkurrenten Dagon. En rad storägare har redan accepterat budet, som värderar Dagon till 1,47 miljarder kronor.

Bland dem som redan gått med på att sälja finns skånska fastighetsprofilen Lars Rosvall, som utöver sitt engagemang i Dagon varit med och dragit igång fastighetsfonden Norama Asset Management. Även finansmannen Sten K Johnson är storägare i Dagon, med 12,8 procent av aktierna.

– Men jag har precis kommit hem från Wien och har bara hunnit läsa två rader om Klöverns bud. Jag har inga kommentarer i dagsläget, säger han till Rapidus.

Klövern är noterat på Stockholmsbörsen och har sitt fastighetsbestånd centrerat till Mälardalen och Östergötland. Motivet till köpet är delvis att etablera sig i den expansiva Öresundsregionen, skriver bolaget i en pressrelease om affären. Går allt igenom får Klövern ett samlat bestånd av 380 fastigheter värderade till över 20 miljarder kronor.

Affären betalas med såväl kontanter som Klövern-aktier. Dagon har nu satt styrelseledamöterna Anna-Karin Ekelund, Claes Hedlund och Mats Nilstoft på att granska budet. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: