Midway på väg att byta vd

"En del ledningsförändringar kan också vara på gång" skrev Rapidus gästskribent Anders Haskel i en snabbanalys för två veckor sedan om noterade industrikonglomeratet Midway i Malmö. I dag meddelade bolaget att de inlett jakten på en ny vd.

Nuvarande vd Peter Svensson är född 1952 och vill lämna bolaget så snart det är lämpligt, skriver Midway i dagens kvartalsrapport. Styrelsen har därför inlett sökandet efter hans efterträdare.

Som Rapidus tidigare rapporterat är Midway mitt inne i en omstrukturering där närmare hälften av portföljbolagen ska säljas. Parallellt har Arlövsbaserade industribolaget Lundgren Machinery lagts ned. Nettoomsättningen i koncernen sjönk något under första kvartalet till 475 miljoner kronor. Resultatet efter skatt sjönk från 12 miljoner första kvartalet 2015 till 1 miljon kronor, men delar av den förändringen kan härledas till omstruktureringskostnader. /Erik Olausson

 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: