Midway Holding köper bolag i Ystad

Malmöbaserade Midway Holding köper upp teknikföretaget FAS Machinery International i Ystad. Företaget har 25 anställda och levererade ifjol en vinstmarginal på tolv procent.

Börsnoterade Midway Holding har den skånske finansmannen Sten K Johnson som största ägare. Koncernen har tre verksamhetsområden: teknik, handel och kapitalförvaltning. Det nya förvärvet, FAS Machinery International, säljer utrustning för konvertering av plastmaterial till produkter på rulle.

FAS har egen marknadsorganisation i Sverige och USA samt säljer genom agenter på ytterligare ett antal utländska marknader. Under 2008 landade omsättningen på 92 miljoner kronor.

Midway Holding släppte förra veckan sin delårsrapport. Första kvartalet innebar fallande omsättning, från 591 miljoner till 428 miljoner. Det resulterade i en förlust före skatt på 17 miljoner. /KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: