Mathiesen tillbaka på börsen – CellPoint noteras på torsdag

Dansk-svenska CellPoint, som säljer tekniska lösningar för bland annat positionsbaserade meddelandetjänster i mobilnätet, noteras på torsdag på Aktietorget, en svensk marknadsplats för utvecklingsbolag. Noteringen sker med stöd av riskkapitalbolaget IT Provider, som äger omkring 15 procent av CellPoint. Inför noteringen har bolaget genomfört en nyemission på 12 miljoner svenska kronor, där bland annat IT Provider ställt upp med nytt kapital.

-- Uppköp är en del i vår strategi och en noterad aktie är mycket enklare att använda som betalningsmedel. Det är en väsentlig anledning till vår notering, säger VD Michael Mathiesen till Rapidus på telefon från London.

-- Om vi i framtiden får behov av ytterligare kapital är det dessutom en fördel att redan ha tillgång till kapitalmarknaden. Som noterat bolag är det också möjligt att få institutioner och pensionskapital som investerare, motiverar Mathiesen noteringsbeslutet.

Bolaget rekonstruerades under förra året och nådde därför bara cirka tre miljoner i omsättning under 2003. I kalkylen för i år ligger kraftig tillväxt och vinst på sista raden för enskilda månader mot slutet av året.

-- Hela marknaden tar fart nu och det är stor efterfrågan på den typ av produkter som vi har, inte minst i Asien, säger Michael Mathiesen.

CellPoint har ett 80-tal aktieägare, främst förmögna privatpersoner. I och med noteringen hoppas Mathiesen nå en ägarspridning, så att bolaget inom kort når upp i 300-500 aktieägare. Lite längre fram är siktet inställt på en större aktielista.

För Michael Mathiesen är noteringen en personlig revansch efter konkursen för hans börsnoterade riskkapitalbolag 2M Invest. Han har vittnat om svårigheterna att komma tillbaka i näringslivet i Danmark och har i stället utfört konsultuppdrag för svenska och utländska företag.

För drygt ett år sedan gick han in som VD för svenska CellPoint, som varit noterat på Aktietorget i Sverige och en av Nasdaqbörsens inofficiella listor i USA. Bolaget hade genomgått en konkurs och Mathiesens uppdrag var att bygga upp verksamheten på nytt. Sedan dess har CellPoint köpt upp de danska bolagen Mobile FX och Hellodies samt svenska Satsafe.

CellPoint har i dag 26 anställda vid huvudkontoret i Stockholm och kontoret i Köpenhamn. Bland bolagets 150 kunder finns Lundbeck, svenska polisen, Københavns Fondsbørs och Faxe.

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: