Malmöteknik i Sonys nya hajpade telefon

Det är mobilteknikföretaget Bambuser som står bakom direktsändningstekniken Social Live i Sonys nya flaggskeppsmobil Xperia Z1, som igår presenterades på prylmässan IFA i Berlin.

Med Social Live kan användaren filma händelser som i realtid hamnar på Facebook. Direktsändning från mobiltelefoner är ingenting nytt – det har Bambuser gjort sedan bolaget lanserade sin första version för sex år sedan – men Sonys integration är en nyhet som skapar något av ett genombrott för Bambuser.

– Att få ett av världens mest respekterade varumärken som kund är fantastiskt. Det är ytterligare en kvalitetsstämpel för vår teknik, säger Jonas Vig, vd på Bambuser.

Även bolagets grundare och frontfigur Måns Adler är mycket glad över samarbetet, men hänvisar till vd Jonas Vig för frågor. Jonas Vig vill dock inte kommentera varken hur mycket avtalet är värt, om Bambuser får betalt enligt licensmodell eller hur länge Sony och Bambuser samarbetat.

– Det enda jag kan säga är att vi hittade varandra genom ett gemensamt intresse och vision att hitta innovativa sätt att dela upplevelser via video. Vi insåg att vi hade många gemensamma idéer och värderingar, och detta var verkligen en perfekt matchning, säger Jonas Vig.

Han säger att nästa steg nu är att Bambuser hoppas kunna kombinera tekniken också i andra av Sonys produkter.

Genom Bambusers integration blir det ytterligare skånsk tredjepartsteknik bakom skalet på en av världens mobiltelefontillverkare. AlgoTrim, som köpts upp av Apple, och Scalado, som köpts upp av Nokia och därefter Microsoft, har båda utvecklat teknik som sitter i hundratals miljoner mobiltelefoner världen över. Bambuser har länge pekats ut som en tänkbar uppköpskandidat, och dagens nyhet minskar inte precis Bambusers potential som uppköpsobjekt.

/Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: