Lyyn skingrar dimma

Noterade teknikbolaget Lyyn i Lund har fått en order från brittiska Birmingham City Council. Lyyns hårdvara för bildbehandling ska nu användas för att förbättra sikten i videoströmmar från 1.000 trafikövervakningskameror.

Det handlar dock om en mindre pilotinstallation som Birmingham köpt, för Lyyn blir det ekonomiska genomslaget ganska litet. Men VD Bengt Sahlberg är övertygad om att det kommer leda till fler order längs med vägen.

-- Vi etablerade ett säljbolag i England i början av året, det här är första resultatet av det, säger han till Rapidus.

Första halvåret i år omsatte Lyyn 2,1 miljoner kronor med ett rörelseresultat på -2,9 miljoner kronor. Bolaget riktar sig i stor utsträckning till offentligt finansierade myndigheter och organisationer. Osäkerheten kring det höjda skuldtaket i somras gjorde därför att bolagets affärer tvärnitade i USA, uppger Bengt Sahlberg.

-- Men nu har det börjar röra på sig igen, säger han. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: