LUVIT byter VD och säger upp två av fem anställda i Lund

E-learningföretaget LUVIT säger upp 19 av de 48 anställda i Lund och tre av sex anställda vid kontoret i Stockholm.

Samtidigt ersätts bolagets nuvarande VD Magnus Nyhlén av Ola Möllerström, som fram tills nu ansvarat för produktutveckling inom LUVIT. Han har tidigare arbetat vid Ericsson Mobile Communications.

Dessutom skjuter de tre största ägarna - Lunds universitet, Andante Holding och Teknoseed - till extra kapital. Hur mycket pengar det rör sig om vill inte Ola Möllerström uppge, men han säger till Rapidus att ”det kommer att säkra LUVITs verksamhet under större delen av 2001”.

Ola Möllerström vill inte heller uppge om ytterligare kapitaltillskott är planerade den närmaste tiden, men betonar att det aldrig varit fråga om en akut kapitalbrist.

-- Vi ligger steget före och agerar innan vi blir tvingade att agera, säger han till Rapidus.

Personalneddragningarna, som främst berör produktutvecklare, innebär en omställning där företaget ska fokusera mer på bearbetning av kunder och partners. LUVIT lanserar samtidigt en heltäckande e-learningprodukt, LUVIT e-learning System Solution, och Ola Möllerström ser ingen nytta i att ständigt utveckla nya versioner så länge kunderna inte insett fördelarna med e-learning. Det har tagit längre tid än beräknat att få företag och organisationer att ta till sig det nya utbildningssättet och därför fokuserar LUVIT nu på försäljning. I framtiden kommer utvecklingsarbetet i större omfattning att ske genom outsourcing.

LUVIT-aktien, som är noterad på Nya Marknaden, började falla kraftigt redan efter någon timmes handel i morse. Som mest föll kursen från 15 till 11 kronor. Meddelandet om nedskärningarna kom först strax efter klockan 17, men Ola Möllerström tror inte att någon information läckt ut till marknaden.

-- Börsen har gått ner allmänt i dag och LUVITs aktie har varit väldigt volatil den senaste tiden. Informationen som vi lämnat nu borde dessutom snarare stärka kursen, säger han.

Aktien stängde till kursen 12,40 kronor - nära 60 procent lägre än sommarens introduktionskurs på 30 kronor.

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: