Lundasensorer får jätterederier som kunder…

Lundaföretaget Life Finder Systems har fått rederijättarna Maersk och DFDS som kunder för sina sensorer som bevakar om någon drabbas av en arbetsplatsolycka.

Life Finder, som startade verksamheten i fjol som en spinoff till Sensative, ska tillsammans med de båda rederierna nu testa sensorerna i marin miljö. Sensorerna fästs bland annat på arbetskläder och utrustning för att till exempel upptäcka plötsliga förändringar i temperatur.

– Sensatives vd Mats Pettersson och de andra grundarna såg att det borde gå att rädda liv i hårda miljöer med hjälp av deras sensorteknik som kan vaka över dig på arbetet. Första tanken var just på vatten, från segelbåtar till professionella fartyg. För att få full fokus startades ett nytt bolag och Mats kontaktade mig för att ta bolaget till marknaden, säger Life Finders vd Anders Schening till Rapidus.

Just resan till marknaden har han redan gjort med Primozone Production i Löddeköping. Företaget renar vatten och luft med hjälp av ozon och Anders Schening lämnade vd-posten 2016. Dessförinnan var han marknadschef på Beijer Electronics.

– Jag gillar det entreprenöriella och att växa, Inget ont om det industriella, men kan man vara med och göra världen bättre på riktigt eller rädda ett enda liv så är det fantastiskt, säger Anders Schening.

Life Finder är än så länge bara tre personer, som sitter tillsammans med Sensative. Men i och med avtalen med Maersk och DFDS kan bolaget nu börja växa, enligt Anders Schening.

– Vi siktar på lansering och industrialisering 2021, till dess har vi hela Sensatives teknikkompetens bredvid oss. Under 2020 söker vi 2-2,5 miljoner i finansiering och sedan kan det behövas 4-5 miljoner för lanseringen beroende på vad vi får för partners som kan samfinansiera, säger han.

Niclas Lindstrand

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: