LifeAssays startar joint venture-bolag i Kina

Lundabaserade LifeAssays tar in drygt sex miljoner kronor från Beijing St Grand Asset Management. Tillsammans med den nya kinesiska delägaren ska LifeAssays även starta ett joint venture-bolag i Kina.

Medan LifeAssays främst bidrar med licenser och ”know-how” ska St Grand Asset Management stoppa in motsvarande 13 miljoner kronor i joint venture-bolaget, skriver LifeAssays i ett pressutskick. Det nya bolaget ska ansvara för LifeAssays försäljning i Kina, Hong Kong, Macao och Taiwan.

LifeAssays grundades år 2000 kring teknik för att detektera det kroppsegna proteinet CRP, en indikator på inflammation och infektion. När första färdiga produkten lanserades 2010 var det dock ett test för hundblod. I dag finns motsvarande för katter och hästar. Ungefär en tredjedel av omsättningen kommer från Asien, med Kina som största marknad.

LifeAssays är noterat på Nordic Growth Market. 2016 ökade omsättningen från 4,8 miljoner till 7,5 miljoner kronor. Även förlustresultatet ökade dock, till -19 miljoner kronor. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: