Köpenhamn skissar på att toppa Turning Torso

Nu kan Turning Torso bokstavligen hamna i skuggan. Great Northern kan med sina 330 meter bli Skandinaviens högsta hus, enligt ett nytt förslag.

Totalt 283.000 kvadratmeter fördelat på två hus och beläget i Köpenhamns Nordhavn. Så lyder förslaget som nu lämnats in till Köpenhamns teknik- och miljöutskott. Byggnaderna ska innehålla både boende, butiker och kontor.

Men höjden på huset bryter egentligen mot stadsutvecklingsplanen. Maxgränsen för hus ligger, med hänsyn till Köpenhamns flygplats, på 280 meter. Under måndagen ska utskottet ta ställning till om högre hus kan byggas i området. Något som utskottets Flemming Steen Munch (Venstre) ställer sig positiv till:

– Självklart ska man ha lov till att bygga höghus på området. För en gångs skull har vi möjlighet att få en spektakulär byggnad, säger han till Politiken. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: