Klipp för bankerna när ISS noteras

Svensk/danska serviceföretaget ISS noteras på Köpenhamnsbörsen. För bankerna som jobbar med processen blir affären ett klipp.

ISS sätts på börsen under mars månad. Det sker till en värdering på cirka 30 miljarder danska kronor. När huvudägarna EQT och Goldman Sachs köpte upp verksamheten 2005 betalade de 22 miljarder.

Men även för bankerna som jobbar med transaktionen blir det klirr i kassan. Enligt Nytt från Öresund, som hänvisar till Berlingske Tidende, handlar det om åtta affärsbanker som får dela på 350 miljoner danska kronor. Uppgifterna gör gällande att bland andra SEB, Danske Bank och Nordea finns med.

Efter skrotade börsplaner för ISS 2011 lade säkerhetsjätten G4S ett bud på verksamheten motsvarande 54 miljarder kronor. Det erbjudandet nobbades dock.

ISS sysslar bland annat med tjänster inom städ, säkerhet och catering. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: