Kapow sålt till USA

IT-bolaget Kapow Technologies, grundat 1998 i Köpenhamn och Årets Rapidusföretag 2006, har köpts upp av det amerikanska IT-bolaget Kofax. Affären är enligt affärstidningen Børsen värd 266 miljoner danska kronor.

Redan 2008 tog amerikanska ägare i form av investmentbanken Morgan Stanley och Disney-koncernens riskkapitalbolag Steamboat över majoriteten av Kapow, men det är först nu som den sista danska ägaren, Northcap Partners, kliver ur.

Kapow utvecklar så kallade mash up-lösningar som underlättar sökning och sammanställning av data från internet. Enligt Børsen omsätter verksamheten 111 miljoner danska kronor, men någon vinst på nedersta raden har det aldrig blivit.

Sammanlagt har investerarna pumpat in 115 miljoner kronor i rörelsen. Kapow var Northcaps första satsning som fond, men den har enligt vd Thomas Weilby Knudsen inte varit pengarna värd. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: