Hotellentreprenör satsar i Malmö

Den danska hotellkedjan Cabinn har växt aggressivt på hemmaplan och siktar nu mot Sverige. I februari träffar ägaren Niels Fennet Malmö stad för att försöka få till ett bygglov.

Lågpriskedjan Cabinn har idag åtta hotell i Danmark. Nu finns Sverige, och i ett första steg Malmö, i planerna. Det skriver affärstidningen Børsen.

-- Vårt grundläggande mål är att bygga 170 rum om året. Det har det varit de senaste tio åren och kommer också vara framöver. Det är upplagt för den svenska marknaden eftersom vi redan har många svenska gäster, säger Niels Fennet till Børsen.

Cabinn Metro i Ørestad är Danmarks största hotell med 709 rum. Det är skapat av den kände arkitekten Daniel Libeskind.

-- Jag ska prata med kommunen i Malmö, som sitter på bygglovet. Planen är att de ska följa med över och se mitt hotell i Ørestad, och så kommer de att säga att det är ett sånt de förfärligt gärna vill ha. Det är jag övertygad om, säger Niels Fennet.

Cabinn öppnade 1990 och har totalt 2.124 rum med 5.500 sängplatser. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: