Heta nättjänster i Öresund

I Öresundsregionen är entreprenörerna flitiga att lansera nya tjänster på webben. Nyligen lanserades personsöksajten Konfect, idag presenteras filmlänktjänsten Linqers och inom kort kommer tränings- och hälsosajten Motimate.

Konfect drivs av Natasha och Jacob Friis Saxberg i Köpenhamn. Natasha, som kanske är mest känd för sin bok om Twitter – Twitterbogen – saknade en enkel webbtjänst för att söka information om en viss person på olika nätcommunities. Därför skapade hon Konfect, som lanserades i samband med Internetkonferensen Le Web i Paris i förra veckan.

Lagom till dess att alla nyårslöften avläggs om mer träning under det kommande året, lanseras Motimate. Sajten kombinerar tränings- och kostinformation med motivationshöjande åtgärder. Frontfigur är Paolo Roberto, men projektledare för sajten är Lundaentreprenören Anders Borg, som i somras även drog igång Twitizer – en tjänst som kombinerar långa twitterinlägg med bilder och filmer från mobilen.

I dagens nyhetsbrev från Rapidus skrev vi om tjänsten Linqers, som länkar innehåll i filmer till webbplatser på nätet. För den som tyckte att innehållet i nyhetsbrevet var alltför kortfattat finns nu en film på YouTube, där initiativtagaren Fabian Hagman mer utförligt förklarar hur tjänsten fungerar:  /AF

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: