Hattrick för NLSDays i Malmö

Förra veckan hölls NLSDays, nordens största life science-konferens, i Malmö. Rapidus var på plats och kan nu avslöja att konferensen hålls i Malmö även 2021.

Som Rapidus tidigare rapporterat har SwedenBio, branschorganisation för svenska life science-bolag som arrangerar konferensen, upptäckt att NLSDays slog deltagarrekord i Malmö 2017 och i år. Därför hade de bestämt att hålla den i Malmö även 2020 och nu alltså också 2021. Placeringen i Öresundsregionen gör att betydligt fler danska och andra europeiska deltagare kommer, enligt Helena Strigård, vd för SwedenBio.

– Vi har beslutat att hålla konferensen i Malmö i tuff konkurrens med Göteborg, Oslo och Köpenhamn som också gärna vill ha den. Det är en stark markering från oss: här är bra att ena Norden och lättare att koppla på resten av Europa. Dessutom har vi ett väldigt bra samarbete med lokala aktörer, som Lunds och Malmös universitet, Region Skåne med flera, säger hon.

NLSDays är ett sätt för branschorganisationen att visa resten av världen vad nordisk life science erbjuder. Deltagarna är till exempel småbolag som letar kapital, läkemedelsjättar som söker lovande projekt eller tjänsteföretag som raggar kunder. Konferensen har anordnats i Stockholm alla andra år sedan starten 2013.

Elisabet Ottosson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: