Här fick uppstartsbolagen mest riskkapital

Hela 44 procent av det totala riskkapitalet som investerades i nordiska uppstartsföretag under förra halvåret, hamnade i Danmark. Det visar en rapport av analys- och investeringshuset Argentum, som refereras i Børsen.

Drygt 35 procent av investeringarna landade hos svenska uppstartsbolag. Men om man tittar till antalet investeringar, gjordes bara dryga tio procent i Danmark och över 60 procent i Sverige.

– Det sker fler investeringar i Sverige, där miljön för riskkapitalinvesteringar är mer aktiv. Men investeringarna i Danmark är mycket större, konstaterar Argentum enligt artikeln.

Bakom statistiken ligger ett fåtal tunga investeringar i Danmark. Bland annat tog företaget Trustpilot hem en investering på 70 miljoner euro från engelska Vetruvian Partners.

Det framgår inte av artikeln hur mycket den totala summan är. /Olof Peterson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: