Hänt under semestern 3: Chempaqs ägare packar ihop

Investeringsbolaget BioFund, med enheter i Danmark och Finland, har under sommaren stängts. I bolagets portfölj finns bland andra danska medicinteknikbolaget Chempaq, läkemedelsbolaget Egalet och svenska stamcellsbolaget Cellartis i Göteborg.

BioFund ägdes sedan några år av krisdrabbade finanskoncernen Capinordic, och har sedan uppköpet försökt resa en ny fond för investeringar i bioteknik- och läkemedelsbolag. Det lyckades inte, och bolagets omsättning har gradvis sjunkit. I sommar slutade VD och managing partner Morten Bro Nielsen.

På sin blogg skriver Morten Bro Nielsen att han redan i december 2009 rekommenderade att BioFund skulle stängas. Han listar finanskrisen, dåliga strategibeslut i bolagets tidigare historia och interna konflikter som orsaker till bolagets dåliga resultat och till att kapitalanskaffningen misslyckades.

BioFund är från början finskt, och i juni sålde Capinordic bolaget till den tidigare VD:n Erkki Pekkarinen. /Lisa Kirsebom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: