Hansa Medical i licensaffär

Hansa Medical i Lund licensierar ut sin metod för att upptäcka livshotande inflammationer till diagnostikbolaget Axis-Shield. Avtalet ger Hansa Medical ett antal miljoner kronor i kontant betalning, men även provision på framtida försäljning.

Hansa Medical har tagit fram en markör, Heparin Binding Protein, som visar om patienter håller på att drabbas av så kallad svår sepsis, då en lokal inflammation som lunginflammation eller urinvägsinfektion sprids i kroppen och leder till att andra organ slås ut.

Analysmetoden ska nu vidareutvecklas för att sedan valideras i en klinisk multicenterstudie, allt finansieras av skotska Axis-Shield. Längre fram hägrar regulatoriskt godkännande, i första hand i USA och Europa, och sedan marknadslansering i slutet av 2011. /KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: