Hampus Jakobsson går in i IT-bolag

TAT-grundaren Hampus Jakobsson är ny delägare i uppstartsbolaget Vigour, med säte i Amsterdam, skriver amerikanska teknikbloggen Pandodaily. Vigour utvecklar webbaserad teknik för att flytta medieinnehåll mellan olika skärmar i hemmet, exempelvis mellan tv:n, surfplattan och mobilen.

Hampus Jakobsson fick kontakt med Vigour i höstas genom organisationen Startupbootcamp, ett acceleratorprogram som startade i Köpenhamn för några år sedan och nu spridit sig till Berlin, Amsterdam, Dublin, Haifa och London.

– Jag går inte in med så mycket pengar, framförallt har jag en rådgivande roll. Det de gör är superintressant och något vi försökte göra på TAT men inte lyckades med. Då var man tvungen att skriva koden specifikt för varje typ av pryl, nu har prestandan blivit så bra att man kan göra det helt webbaserat, säger Hampus Jakobsson till Rapidus.

Totalt plockar Vigour in 500.000 euro från bland andra Deutche Telekom’s såddfinansieringsverksamhet. Inklusive de tre grundarna sysselsätter bolaget en handfull personer. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: