Hallå där Selma Jakupovic…
…som i eftermiddag på inkubatorn Minc delar ut priset i The Øresund Intrapreneurship Challenge – en idétävling där vinnarna får genomföra sina idéer på Trelleborg Group, Danfoss Ventures eller danska skattemyndigheten SKAT.

Hur går det med planeringen?

– Den har pågått i några veckor. Snart kommer företagsrepresentanterna och finalisterna för ett kort genrep innan gästerna dyker upp kl 16.00 då vi startar finalen. Vid 17.30 startar efterminglet och firandet av vinnarna.

På vilket sätt har ni valt ut vinnarna?

– Tävlingen har bestått av två faser. I första fasen var den öppen för alla universitetsstuderande i Öresund. De 30 mest intressanta idéerna gick vidare till fas två, där de skulle beskrivas mer utförligt. I början av maj bedömde jag och företagsrepresentanterna idéerna samt röstade för vilka som skulle bli nominerade. Idag har de nio finalisterna en sista chans att göra intryck på företagsrepresentanterna, genom att pitcha sina idéer live.

Vad händer mer i din organisation Øresund Entrepreneurship?

– Det är alltid massor på gång med flera nya projekt och aktiviteter, bland annat planerar vi en science week i höst.

/Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: