Gullfot prisas dubbelt

Entreprenören Fredrika Gullfot har utsetts till Skånes mest företagsamma person. Bakom priset står Svenskt Näringsliv.

Fredrika Gullfot hoppas genom sitt företag SimrisAlg kunna revolutionera tillverkningen av det nyttiga fettet Omega 3. Hon tar idag hem priset som mest företagsamma i konkurrens med bland andra nöjesprofilen Johan Wester och krögaren Nina Christiansson.

– Företagsamma människor är de som får stort och smått att ske, de som skapar jobb och sammanhang åt fler. Det är tack vare dessa människor vår region utvecklas, jobb skapas och förbättringar sker, säger Rolf Elmér, regionchef Svenskt Näringsliv, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med bland andra Anna Paulsson från Almega utgjorde Elmér juryn som skakade fram de fem slutkandidaterna. Därefter har allmänheten genom en röstning fått avgöra vem som skulle ta hem utmärkelsen.

Redan ikväll kommer Gullfot att få ta emot ytterligare ett pris. Då är det Simrishamns kommun som tilldelar henne och Ola Jönsson årets miljöpris. /Joel Lyth

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: