Genovis på kapitaljakt

Börsnoterade Lundabolaget Genovis plockar in ytterligare 20 miljoner kronor i en nyemission. Åtminstone om styrelsen får som den vill.

Emissionen ska klubbas på en extrainsatt bolagsstämma i slutet av mars. Storägaren Bo Håkansson har redan meddelat att han tecknar sin del via Farstorp Invest. Utöver de 20 miljonerna vill styrelsen få befogenhet att ta in uppåt 8 miljoner kronor till ifall emissionen övertecknas.

Genovis konstaterar i kallelsen till bolagsstämman att bolaget saknar kapital för att fullfölja sin affärsplan och behöver därför nya friska miljoner för att klara driften under 2011 och 2012. Unden den tiden ska bolagets nanopartiklar bland annat lanseras som kontrastmedel vid biomedicinsk avbildning. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: