Fuskande pendlare drar av 63 miljoner

En specialgranskning av 33.000 Öresundspendlares reseavdrag har bjudit på en del hårresande upptäckter för SkatÖresund. I 273 självdeklarationer med avdrag på totalt 63 miljoner kronor räknar myndigheten med att närmare 40 miljoner är ren skattesmitning.

Mest iögonfallande är kanske ett exempel med en svensk pendlare med arbete på Själland som yrkar avdrag för att ha rest 100.000 kilometer fram och tillbaka till sin arbetsplats varje dag, skriver epn.dk och Öresundsbrons nyhetsbrev Fokus Öresund.

Reseavdraget för pendlare beräknas inte på faktiska reskostnader utan är en fast kilometertaxa, med extra påslag för passage över bron. Ernst Larsen, centerchef för SkatÖresund avfärdar att de felaktiga avdragen skulle kunna vara resultat av missförstånd.

-- Vi har gjort en stor insats för att förklara reglerna, säger han till Fokus Öresund.

Pendlaren med avdrag för resor på 100.000 kilometer om dagen, motsvarande två och ett halvt varv runt jorden, kan räknar med rättsliga påföljder, skriver epn.dk. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: