Fredagsläsning: Toppnyheterna i oktober

Månaden började med en koll på Öresundsintegrationen i skånska bolagsstyrelser. Rapidus genomgång av Skånes 1.514 största aktiebolag visade bland annat att vart åttonde bolag har minst en person i toppledningen med dansk adress. De bolag med flest danskregistrerade personer i toppen är Boozt, CMP och Geveko.

Vi kunde även berätta om ett nytt projekt som ska titta närmare på ledande befattningshavare som pendlar över bron.

Vid Malmö högskola har en grupp forskare just säkrat finansiering till ett 30-miljonersprojekt som ska utveckla diagnostiska plåster för bland annat hudcancer. Som blivande universitet får lärosätet ett eget holdingbolag, men en granskning av förlagan LU Holding i Lund visar att det inte är någon lätt sak att omvandla forskningsresultat till framgångsrika företag.

Vi har också skrivit om att Malmöbaserade IT- och mjukvarukoncernen Seavus etablerar kontor i Bosnien, det blir det åttonde landet koncernen går in i. Och att Earin, som utvecklar trådlösa hörlurar, har backats upp av Örjan Johansson i det tysta, samt att taiwanesiska miljardkoncernen Lite-On Mobile likviderar sitt Ideonbolag.

Detta och mycket mer hittar du i vårt välmatade arkiv, som bara du som betalande Rapidusläsare har tillgång till.

Trevlig helg!
/Rapidus-redaktionen

* Länkarna fungerar endast i inloggat läge eftersom Rapidus artiklar enbart kan nås av prenumeranter. Klicka här om du har problem att logga in. 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: