Förlängt licensavtal ger flis till BioInvent

Lundabolaget BioInvent har förlängt sitt licensavtal med läkemedelsföretaget Bayer Pharma om att använda BioInvents antikroppsbibliotek för att identifiera nya möjliga läkemedelskandidater. Avtalet ger BioInvent en licensavgift, vars storlek inte avslöjas.

Den här typen av licensavtal som inkluderar milstolpsersättning har bolaget med bland andra även japanska läkemedelsföretagen Mitsubishi Tanabe och Daiichi Sankyo. De har under senaste åren gett cirka 50 miljoner kronor årligen, vilket är ungefär hälften av BioInvents omsättning.

BioInvent utvecklar antikroppsläkemedel mot cancer. I bolagets pipeline finns för närvarande tre produktkandidater för behandling av cancer, bland annat BI-505, en kandidat mot blodcancer som testas i klinisk fas I. /Elisabet Ottosson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: